dimecres, 20 de novembre del 2013

L'interior d'illa Anaïs Napoleón imitarà un pis de l'Eixample


 Façana expropiada per construir-hi l'accés/Cristina Palomar

No és una broma. El tan reclamat interior d'illa Anaïs Napoleón podria ser una realitat a finals de l'any que ve. L'espai, situat al carrer Marina 155 entre la Gran Via i el carrer Casp, fa anys que espera que l'Ajuntament de Barcelona l'obri als veïns del barri del Fort Pienc. De fet, el consistori aleshores governat per PSC-ICV-EUiA ja havia incorporat aquest projecte al programa d'actuació del districte de l'Eixample 2008-2011, però s'ha anat postposant fins que s'ha resolt l'expropiació que afectava els 12 metres de façana del pàrquing Giménez on s'haurà de construir l'accès.

Segons l'avantprojecte que el regidor Gerard Ardanuy va presentar a l'últim consell de barri, els jardinets d'Anaïs Napoleón imitaran un pis de l'Eixample. Es crearan tres zones de jocs infantils amb sauló i cautxú, s'hi posarà una font, es conservarà la vegetació actual i la zona destinada a la vida contemplativa tindrà un paviment hidràulic que copiarà el dibuix típic dels terres de les cases del districte. La previsió és que les obres comencin com a màxim després de l'estiu que ve i durin uns quatre mesos. El pressupost és d'uns 800.000 euros.

La proposta va ser acollida amb certa fredor a l'últim consell, sobretot perquè no s'ha convidat els veïns a dir la seva quan aquest interior d'illa ha estat una de les reivindicacions principals i recurrents del barri des de fa anys. De fet, preguntat per si s'obrirà un procés participatiu durant l'elaboració del projecte definitiu, Ardanuy no va saber què dir i els seus assessors van intentar sortir de l'embolic derivant les propostes cap a la web de comunicació del districte.


Publicitat dels estudis Napoleón
L'interior d'illa Anaïs Napoleón retrà homenatge a la fotògrafa Anne Tiffon Casan, la primera dona que es va dedicar a la fotografia al nostre país. Amb el seu marit va fundar la Casa Napoleón i a finals del segle XIX va obrir estudis fotogràfics a la Rambla, els carrers Tallers i Escudillers, i a la plaça de l'Àngel. La parella es va fer famosa per la utilizació dels daguerrotips i perquè tenia la representació de la casa Lumière a Barcelona. Anaïs Napoleón va morir el 1912 i el negoci familiar va tancar el 1968.


Un habitual pipi-can/Cristina Palomar
A banda de l'obertura d'Anaïs Napoleón, a l'interior d'illa Clotilde Cerdà -on des de fa anys s'hi ha de fer l'institut Angeleta Ferrer- també s'hi faran obres per connectar-lo al carrer Sardenya amb un nou accés. El projecte està en licitació i la previsió és que els treballs comencin a finals d'aquest mes de desembre. El pressupost supera els 200.000 euros i deixarà els veïns amb gossos sense pipi-can.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada