dimecres, 28 de maig del 2014

D'Els Encants a Portobello Road

Escena habitual de dissabte a Els Encants/Cristina Palomar
Una quarantena de paradistes d'Els Encants viatjaran a Londres l'últim cap de setmana del setembre per muntar les seves paradetes al famós mercat de Portobello Road. El cap de setmana següent serà un grup de paradistes londinencs el que visitarà Barcelona i exposarà el seu gènere al mercat d'Els Encants. La iniciativa és privada, tot i que ha rebut el suport entusiasta de l'Ajuntament per la promoció que suposa per a la ciutat, i té com a objectiu convertir Barcelona en visita obligada per als turistes aficionats a les fires a l'aire lliure.

El procés de selecció dels representants d'Els Encants que aniran a Portobello Road s'ha fet de forma molt acurada i, perquè no dir-ho també, molt interessada per donar una certa imatge de qualitat a la mercaderia que s'ofereix a Els Encants: a Londres només hi van els que venen antiguitats d'un cert nivell, cosa que descarta la immensa majoria dels expositors habituals. El viatge, el transport dels embalums i l'estada té un cost de 120 euros per persona, segons fonts dels comerciants.

En el cas dels venedors londinencs que s'han apuntat al novedós experiment, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit habilitar el nou tram del carrer Casp, situat entre Castillejos i Meridiana, perquè hi puguin muntar les seves paradetes de forma provisional durant el dissabte. Diumenge ja ho podran fer a l'interior del mercat perquè no hi ha subhasta.

Aquesta iniciativa s'afegeix a la que se celebrarà a Els Encants diumenge 1 de juny entre les 10 del matí i les 8 del vespre. En aquest cas és una fira Vintage també d'iniciativa privada que inclou moda, segona mà, restauració, antiguitats i vinils; a més de desfilades, música en directe, DJ's i tallers diversos. Segons asseguren des del consistori, les instal·lacions del mercat s'han cedit gratuïtament i l'organitzador de la fira s'encarrega de totes les despeses, cosa que els paradistes del mercat neguen.

La decisió de l'Ajuntament de rendibilitzar el costós equipament comercial obrint els diumenges no agrada a tots els paradistes. Molts conceben Els Encants com una cosa pròpia i els costa admetre que les instal·lacions s'ofereixin a altres fires que són competència directa. Aquest és el cas dels restaurants, que s'han negat a treballar perquè a la Fira Vintage in Barcelona també s'hi vendrà menjar. De moment, els intents desesperats de la Junta i de Mercats per aconseguir que diumenge obri el màxim nombre de parades estan resultant infructuosos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada