dilluns, 23 de gener del 2012

TMB retalla la vigilància privada i els pispes tan contents

Intento no fer-ho per raons de salut mental, però avui no he pogut evitar recordar-me de l'exregidora de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona Assumpta Escarp i de la peculiar manera que tenia l'anterior equip de govern d'interpretar les queixes per la falta de seguretat al metro: negar-ho reiteradament fins que l'evidència era tan clara que feia vergonya. També ho feia amb altres temes, però d'això ja en parlarem un altre dia.

Avui a les cinc de la tarda he agafat el metro a Monumental com cada dia que vaig a classe. Darrere meu hi han entrat (sense pagar, evidentment) set romanesos encapçalats per un  home amb americana que feia por només de mirar-lo. Al principi han dubtat cap a on tirar, però en veure que el gruix del passatge ens decantàvem cap a l'andana direcció Paral·lel, han decidit seguir-nos i a mi se m'han disparat totes les alarmes.

Un cop a l'andana, s'han dedicat a mirar-nos les bosses descaradament, suposo que amb la idea de marcar una possible víctima i anar tots a per ella. Com que no se n'han sortit, han esperat a l'arribada del metro per distribuir-se per les diferents portes dels vagons amb la idea d'aprofitar la sortida dels viatgers per pispar alguna cartera. A aquelles hores la línia 2 no és gaire transitada i només hi han sortit dos passatgers: dos senyors grans. El gruix de la banda ja havia entrat als vagons, però el sinistre home de l'americana ha fet un gest i han sortit tots corrents abans que tanquessin les portes, intueixo que amb la intenció de robar els dos pobres avis. No sé si se n'hauran sortit o si, per sort per als avis, s'han quedat amb un pam de nas, però poques vegades m'he sentit tan indefensa i impotent com avui. Ni un guàrdia de seguretat, ni el cap d'estació al seu despatx, ni una patrulla de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra. Ningú.

Al vespre m'he trobat amb el vigilant que acostuma a estar a l'entrada de l'estació i li ho he explicat. Resulta que TMB ha decidit començar a retallar despeses acomiadant els vigilants de seguretat privada que havia contractat feia uns anys. Utilitza com a excusa la presència de les patrulles mixtes d'urbans i mossos, però la realitat és que aquestes són insuficients i es concentren en els intercanviadors i en les estacions amb més presència de turistes. La resta d'estacions queden lliures per als robatoris.

 M'agradaria que la mateixa cura que té TMB en perseguir la gent que viatja sense billet i apujar els títols de viatge adduint la qualitat del servei, la tingués a l'hora de garantir als seus usuaris un viatge tranquil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada