dimarts, 25 de febrer del 2014

Volem Sant Pau Modernista de franc!

Cristina Palomar
Els pavellons que es poden visitar durant les gairebé dues setmanes de portes obertes són, a banda del majestuós edifici de l'entrada a l'hospital, el de Sant Jordi, Santa Apol·lònia, Sant Leopold, Nostra Senyora de la Mercè i Sant Manuel. Al pavelló de Sant Jordi hi ha una exposició sobre les obres de restauració molt interessant. Allà he descobert que han col·locat calefacció radial als terres i a les columnes per evitar la lletjor dels radiadors.


Cristina Palomar
El fosc i pudent túnel subterrani per on malalts, pacients, familiars i atrafegat personal hospitalari ens creuàvem cada dia s'ha convertit en un espai blanc immaculat i lluminós que porta als jardins. A destacar les projeccions amb malalts a les parets per recordar l'anar i venir d'aquell sinistre espai, on la malaltia i la mort eren el pa de cada dia.


Cristina Palomar
Quan s'acabin les jornades de portes obertes, el barceloní que vulgui visitar aquest patrimoni de la ciutat i de la Unesco haurà de pagar 8 euros. Si vol una visita guiada, haurà de pagar el doble. La voracitat privatitzadora d'aquest equip de govern és vergonyosa encara que, per dissimular, ens ofereixen la possibilitat de fer-nos amics del recinte modernista pagant 5 euros anuals que ens donarà dret a visitar Sant Pau sempre que vulguem, descomptes en visites guiades i invitacions a activitats programades. amics.recinte@santpau.cat


Cristina Palomar
La imatge dels pavellons des de l'edifici principal d'administració és realment bonic i si fa un dia assoleïat encara més. La pena és que per aconseguir fer la foto sense ningú pel mig t'hi has d'esperar una bona estona. El consell és anar-hi entre setmana cap a quarts de dues, així us estalviareu els centenars de jubilats que van voltant amunt i avall repetint en veu alta: aquí em van treure les morenes, aquí em van mirar el colon...


Cristina Palomar

Els pavellons fan més goig per fora que per dintre per la llum del sol. Hi ha alguns ocupats ja per Casa Àsia i una delegació de l'OMS i una altra de la GWOPA (Aliança Mundial d'Associacions d'Operadors d'Aigua). Als interiors s'han eliminat tots els afegits de fusta i guix, s'han reobert les finestres tapiades i s'han netejat els sostres i les parets.

Cristina Palomar

Com no podia faltar, en una de les puntes del pavelló d'administració, el que toca a Sant Antoni Maria Claret, hi ha una botiga. A excepció d'alguns penjolls i arrecades realment bonics, no fa gaire goig, la veritat, i tot és caríssim. De fet, no hi ha posat cap preu i jo diria que és obligatori... M'he quedat flipada amb els 37 euros que demanen per un panot amb el dibuix de les voreres de la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada