dimecres, 4 de juny del 2014

El nou Transformadors obrirà al 2016

Exposició-concert de la Yoko Ono als Transformadors al juny del 1989
L'Ajuntament de Barcelona enderrocarà l'antiga Sala Transformadors del carrer Ausiàs Marc 60 per construir-hi un nou equipament que compartiran entitats juvenils i gent gran. La previsió municipal és començar les obres a principis de l'any que ve amb l'objectiu d'inaugurar-lo a mitjans del 2016 com a molt tard. La recuperació de Transformadors, inaugurat en època de l'alcalde Pasqual Maragall, tancat des del 2008 i antiga seu del Consell de la Joventut de Barcelona i del Casal d'Associacions Juventils; és una vella reivindicació veïnal del barri de Fort Pienc, amb un dèficit crònic d'equipaments municipals.

El nou edifici, amb un cost pressupostat en uns 4,4 milions d'euros, tindrà cinc plantes, quatre de les quals es destinaran exclussivament a serveis per a la gent gran, d'acord amb el pacte que l'equip de govern de CiU va firmar amb el PP el mes d'abril de l'any passat i que va permetre desbloquejar un nou paquet d'inversions municipals, entre elles la partida per reformar el tram del Passeig de Sant Joan entre la plaça Tetuan i l'avinguda Diagonal.

Segons la proposta municipal, la cinquena planta del futur centre del carrer Ausiàs Marc serà un espai polivalent compartit amb les entitats de joves del barri, mentre que el soterrani s'habilitarà com a auditori per a unes 150 persones i la planta baixa com a punt d'informació juvenil. L'espai reservat al casal d'avis inclourà un ciber cafè, una aula de noves tecnologies, tallers, sales de reunions, un menjador social i una cuina.

El projecte, presentat aquest dimecres 4 de juny en el consell de barri de Fort Pienc, ha estat fortament criticat pels representants de les entitats juventils del barri. Des de la JERC s'ha constatat que la proposta presentada "no és el nostre projecte" i s'ha recordat al regidor del districte de l'Eixample, Gerard Ardanuy, el compromís de l'alcalde, Xavier Trias, de convertir Transformadors en un equipament municipal juvenil d'acord amb la reclamació feta l'any passat pel Consell de la Joventut de Barcelona. Ardanuy ha defensat l'ús compartit del nou equipament per la falta de solars públics de l'Eixample.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada