dissabte, 30 de juliol del 2011

Metges Sense Fronteres. Balanç del 2010

Sóc una dels 266.190 socis de Metges Sense Fronteres (MSF) des de fa uns quants anys i, com cada juliol, he rebut el resum del seu balanç del 2010.

Entre les dades més importants destaca el gran esforç logístic i econòmic que aquesta ONG ha hagut de fer a Haití (14.931.390 euros d'un pressupost de poc més de 80 milions), on el terratrèmol de l'any passat ha fet augmentar molt el percentatge de despesa dedicada a l'atenció de víctimes per desastres naturals (un 22%). Normalment (i també lamentablement) el gruix de la inversió se l'emportaven fins fa poc les víctimes de conflictes armats i les víctimes de malalties epidèmiques.

Altres dades curioses és que hi ha més dones associades que homes (un 57% de dones respecte a un 43% d'homes) i que Madrid i Barcelona són les províncies on més socis hi ha. També destaco que és una ONG deficitària en uns 1,35 milions d'euros i que, malgrat el perill, MSF ha tornat a l'Afganistan concentrant el seu treball d'assistència humanitària a Kabul i Helmand.

Us convido a fer-vos socis. No hi ha una quota fixa i us podreu desgravar bona part de la inversió quan feu la declaració de renda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada