Últimament, no faig més que trobar-me gent que intenta autoconvidar-se a dinar o sopar a casa. Reconec que és una mica culpa meva perquè m'agrada molt compartir amb els amics les meves receptes o, simplement, comentar que mentre estic fent les llenties no vull que m'atabali ningú. Tanmateix, avui vull compartir amb tots vosaltres una recepta molt fàcil de fer i amb un éxit assegurat. Jo l'he batejada com pollastre a la habiba, per la seva relació amb el Marroc.
Agafeu uns pits de pollastre i els filetejeu (en tres trossos cada pit ja està bé) i els poseu en un bol prou gran. Hi afegiu un manat rentat i tallat petit de julivert i cilantre, sal i pebre, el suc d'una llimona, all ben picat (a discreció, igual que la llimona), dues cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra, una cullaradeta de canyella i una altra de Ras Al Hanout. Aquest és el nom que rep la barreja d'espècies que els marroquins fan servir per fer la tagine (una mena d'estofat de carn i verdures). Consta de curry, cilantre, sal, alcaravea, cúrcuma, farina de blat de moro, pimentón picant i cayena. Ho podeu trobar fet als súpers i a les carnisseries àrabs o fer-ho vosaltres mateixos.
Un cop teniu tots els ingredients al bol, els deixeu macerar amb els filets de pollastre, tot ben pringadet i ho guardeu a la nevera fins a l'endemà. El podeu anar remenant de tant en tant perquè la llimona i la resta d'ingredients impregni bé el pollastre.
L'endemà, abans de passar els pits de pollastre per la paella feu una mica d'humus per acompanyar. Es passa pel passapuré uns cigrons bullits, una mica de pasta de sèsam (que ja es ven feta), una puntena d'allet, sal, pebre, oli i mitja llimona. S'adorna amb pimentón dolç, oli d'oliva i unes olivetes. Si preferiu, podeu acompanyaar el pollastre amb una amanida de llenties. En un bol es barregen les llenties amb la ceba sofregida, l'oli d'oliva en cru, suc de llimona, gingebre, comí, cilantre, sal i pebre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada