dijous, 11 d’abril del 2013

L'hotel de 'luxe' d'Arc del Triomf


El solar  de l'hotel/Cristina Palomar

L'hotel de cinc estrelles que la cadena hotelera Hotusa té previst construir a tocar de l'Arc del Triomf des de l'any 2008 ni està ni se l'espera, almenys de moment. La construcció d'aquest luxós edifici al solar que hi ha al costat de l'estació de la línia 1 de metro i de Renfe rodalies d'Arc del Triomf no fa més que acumular endarreriments per a disgust de l'Ajuntament de Barcelona, que frisa per explotar turísticament aquest entorn, i també per a l'associació de Veïns de Fort Pienc, que està convençuda que l'hotel dinamitzarà el barri i acabarà amb la mala reputació que arrossega per culpa de la proliferació de les perruqueries xineses amb "final feliç".


El responsable del nou retard de les obres ja no és la construcció de l'intercanviador de metro i tren per part de la Generalitat. Aquest cop, el culpable de la paralització és el recurs que ha presentat la comunitat de propietaris de la finca del carrer Roger de Flor contigua al nou hotel. Els veïns han denunciat que el nou edifici els taparà les vistes de les finestres de la seva paret mitjanera, una ubicació  gens freqüent en les construccions de Barcelona i que sembla que l'equip de govern de l'alcalde Jordi Hereu va passar per alt quan va donar llum verda a la proposta de construcció i al pla de millora urbana que l'acompanya, el febrer del 2010.

A l'espera de si el recurs pot obligar a modificar el projecte, el plantejament inicial és que l'edifici tingui dues alçades: nou plantes en la façana que dóna a l'avinguda Vilanova, amb boniques vistes a la seu modernista de Fecsa-Endesa, a l'Arc del Triomf i el Passeig de Lluís Companys; i sis més en la façana de Roger de Flor, amb vistes a la plaça André Malraux, l'Estació del Nord i el parc al qual li dóna nom. El futur hotel, dissenyat per l'equip d'arquitectes de Xavier Claramunt, costarà a Hotusa uns 25 milions d'euros i tindrà 9.183 m2 de sostre. Constarà d'un centenar d'habitacions, sales de conferència, gimnàs, restaurants, locals comercials i un aparcament per a 90 vehicles. A més, estarà obert a un interior de mançana que connectarà l'avinguda Vilanova amb el carrer Alí Bei.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada