dijous, 30 de gener del 2014

Els veïns de Glòries marquen paquet

Maqueta de les futures Glòries/territori.scot

A punt de començar a desmuntar la banda mar de l'anella viària de les Glòries, els veïns de la zona han decidit marcar d'aprop l'Ajuntament perquè acompleixi els acords del Compromís per Glòries firmat l'any 2007. Tot i que CiU va donar suport al projecte aprovat en època de l'alcalde Jordi Hereu, la possibilitat que l'actual equip de govern municipal pugui modificar la proposta adduint raons econòmiques amoïna les associacions de veïns del Poble Nou, Fort Pienc, Sagrada Família i Clot-Camp de l'Arpa. 

Una de les reivindicacions veïnals és la de poder utilitzar de forma provisional els espais que van quedant lliures mentre avancen les obres de remodelació, començant pel solar que abans ocupaven els Encants Vells i que el consistori volia utilitzar en un principi com a abocador de la runa que provocarà la destrucció del tortell de l'època Maragall-Acebillo. És per això que el diumenge 2 de febrer han organitzat una jornada de participació sota el lema Comencem a gaudir del parc.

Després d'un breu recorregut pels espais de la plaça actualment accessibles i de l'explicació dels deu projectes arquitectònics finalistes que opten al concurs per dissenyar el futur Parc de les Glòries -el guanyador del qual se sabrà en principi el pròxim 16 de febrer-, es convidarà als ciutadans a fer propostes per donar un ús social provisional als descampats dels voltants del nus viari. El treball seguirà el pròxim 11 de febrer en una nova trobada a l'Espai 210 del carrer Padilla.

Les entitats veïnals de les Glòries no abaixen la guàrdia. Des de l'associació de Fort Pienc es lamenta que les obres viàries hagin arribat sense que s'hagi dut a terme cap dels equipaments de barri inclosos en el Compromís per Glòries. L'únic que sembla més avançat és el de la nova escola dels Encants de Diagonal-Castillejos. Teòricament, les obres començaran aquest mes de juliol i els barracots seran història el curs 2015-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada