dijous, 23 de gener del 2014

La incontinència dels barcelonins

No serà per contenidors/BTV

La culpa que Barcelona faci pudor de pixats no és per la falta d'urinaris públics, sinó perquè els barcelonins no hem sabut muscular prou bé la zona del perineu per aguantar el pipí fins que arribem a casa. Segons assegura el tinent d'alcalde i responsable d'Hàbitat urbà de l'Ajuntament de Barcelona, Antoni Vives, en una entrevista de la Mertixell Pauné publicada a LV, el nombre actual d'urinaris públics "és suficient". I té raó! No sé perquè ens queixem. Amb la quantitat de contenidors que tenim al carrer... 

Només aquesta setmana m'he trobat a plena llum del dia tres homes pixant arrambats a un contenidor d'escombreries. En el cas de les dones, el número es redueix a una i pixava amagada entre uns matolls en un jardinet on acostumen a jugar els nens. La solució de l'Ajuntament segueix sent la mateixa de sempre: o surtim pixats i cagats de casa, com va demanar l'estrambòtic alcalde Joan Clos; o ens gastem els quartos al bar i així donem vida al quasi extingit comerç de proximitat. Doncs jo en proposo una tercera: per què no sortim sondats?

Tots els passejos que acostumo a fer pel centre de Barcelona inclouen en la ruta un lavabo. En la majoria dels casos són serveis de centres comercials, on habitualment trobo paper, sabó i aigua corrent. Un dels més utilitzats quan vaig de botigues és el de la primera planta d'El Corte Inglés del Portal de l'Àngel. Lamentablement, la direcció d'aquest establiment ha decidit substituir els llibres per una mega botiga de Nike i, mentre durin les obres, hem de pujar fins als lavabos del bar de la sisena planta. Tota una proesa si estàs desesperat.

Però no ens hem d'amoïnar excessivament. No som només els barcelonins els que patim d'incontinència per a disgust del consistori, que segueix entestat a vendre al món una ciutat inexistent. Entre els turistes -sobretot els homes- també hi ha la tradició de treure's la mànega en qualsevol paret per alliberar-se de la pressió que les cerveses exerceixen sobre la bufeta. La meva amiga Laia viu des de fa poc al Born i s'ho passa teta ruixant amb aigua i lleixiu els pixaners -tots forasters- que embruten el seu portal. És el que té ser una ciutat tan famosa.

1 comentari:

  1. I si l'Ajuntament regala un orinal portable amb l'eslògan BCN pa cagar-se i no torcar-se?...

    ResponElimina