divendres, 25 de juliol del 2014

Denuncien a la Síndica la ruta del bus turístic

barcelonabusturistic.cat

L'Associació de Veïns de la Sagrada Família ha denunciat davant la Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, la ruta del bus turístic al seu pas pel temple al considerar que vulnera el pla de mobilitat fixat per l'Ajuntament de Barcelona, que estableix unes zones d'exclusió als carrers Marina entre Mallorca i Rosselló, i Sardenya entre València i Mallorca. El passat dijous 24 de juliol, Vilà es va passejar pel barri acompanyada del responsable d'Urbanisme de l'associació, Joan Itxaso, per comprovar sobre el terreny l'incompliment reiterat dels autobusos.

El desembre del 2012 es va publicar un decret d'alcaldia que regulava la mobilitat del bus turístic al voltant del temple de la Sagrada Família aprofitant els trasllat de les parades de souvernirs del carrer Sicília al carrer Sardenya. El nou text establia una àrea de prohibició de circulació d'aquests vehicles de grans dimensions en dos trams de carrers molt específics adduint raons de seguretat per la proximitat d'un camí escolar.

Segons l'entitat veïnal, la zona d'exclusió es va començar a vulnerar l'abril del 2013, tot i que des del districte de l'Eixample es nega aquesta acusació. La raó adduïda per TMB per incomplir la normativa municipal, un dels operadors del bus turístic juntament amb Autocars Julià, que gestiona el servei privat, és que la ruta actual és més atractiva per als turistes i més rendible des del punt de vista econòmic, ja que permet contemplar la Sagrada Família i fer-hi fotos sense haver de baixar de l'autobús. De fet, són més els milions de turistes que miren el temple des de fora i col·lapsen els accessos que els que paguen l'entrada per veure'l per dintre.

Per acabar d'embolicar la troca que ha acabat portant el cas davant de la Síndica de greuges de la ciutat, l'associació de veïns va descobrir a finals de gener del 2014 l'existència d'un nou decret, del qual tothom ignorava l'existència, amb data del febrer del 2013 que proposava noves mesures de mobilitat que només afectaven els busos turístics i que sospitosament coincideix en el temps amb el trencament de la zona d'exclusió pactada amb els veïns del barri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada