dimarts, 19 d’agost del 2014

La Gran Via dels Hotels Catalans

Futur hotel de tres estrelles entre Bruc i Roger de Llúria/Cristina Palomar
De seguir així, la Gran Via de les Corts Catalanes haurà de canviar de nom i dir-se la Gran Via dels Hotels Catalans, almenys en el tram que va des del Passeig de Gràcia fins a la plaça Tetuan. En pocs anys, i gràcies a la màniga de l'Ajuntament de Barcelona a l'hora de concedir permisos per atraure encara més turisme a una ciutat ja saturada, aquestes cinc mançanes de l'Eixample dret s'han convertit en un cobejat espai per als hotels de tres estrelles en amunt per la proximitat amb Ciutat Vella i amb la Sagrada Família.

Al solitari i històric hotel Ritz -rebatejat com a Palace- se li va afegir fa uns quants anys el Gran Hotel Havana. Tanmateix, des del 2011 el degoteig de nous establiments ha estat constant: Hotel Atrium, Hotel Índigo, Grupotel Gran Via... Ara, entre els carrers Bruc i Roger de Llúria banda mar, la constructora catalana Luis Parés treballa en la rehabilitació d'un edifici amb dos soterranis, planta baixa, sis plantes i un terrat amb l'objectiu de fer-hi un hotel de tres estrelles. Els treballs van començar fa dos anys i el client és Jamalda S.L., una empresa propietària de l'hotel Caledonian situat a prop de la plaça Universitat.


L'edifici d'Agrupació Mútua està tancat des del gener/Cristina Palomar
La joia de la corona és l'edifici de l'Agrupació Mútua. En el marc d'un llarg procés de sanejament de l'entitat, la mútua s'ha venut la seva seu de la Gran Via i s'ha traslladat al Vallès per a desconsol dels seus treballadors. L'edifici l'ha comprat la companyia KKH Capital & Property propietat de la família Farré i amb seu a Luxemburg per fer-hi un hotel de cinc estrelles d'uns 7.000 metres quadrats. Aquesta empresa, que es dedica a construir hotels per després llogar-los a cadenes, invertirà uns 50 milions d'euros en la reconversió de la destartalada seu de l'Agrupació Mútua i de l'edifici del costat en un hotel de luxe. L'arquitecte Carlos Ferrater, amb obres com el Palau de Congressos de Catalunya i l'Hotel Rey Joan Carles I, serà el responsable del projecte.

Que l'Eixample s'ha convertit en l'objectiu de les operacions especulatives de constructores i immobiliàries nacionals i estrangeres degut a la saturació de Ciutat Vella ho demostra el fet que la companyia dels Farré està invertint molts diners a Barcelona en la compra d'edificis per reconvertir-los en hotels. Al carrer Ausiàs March construeix un hotel de quatre estrelles i 75 habitacions, i als carrers Balmes i Provença està fent el mateix amb dos immobles que es convertiran en hotels low cost.

Enmig d'aquesta cursa desenfrenada per buidar de veïns l'Eixample i quedar-se amb el patrimoni immobiliari de la ciutat perquè el disfrutin els turistes, l'únic despistat sembla ser Núñez i Navarro. En lloc d'apostar per un hotel com a negoci segur, l'empresa de l'expresident del Barça ha construït un edifici nou dedicat a oficines a la Gran Via, entre Bruc i Roger de Llúria, banda muntanya. Crisis, what crisis?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada