dimecres, 25 de febrer del 2015

L'alcalde de les persones ignora els veïns

avbarrigotic.blogspot.com

Algú de CiU m'hauria d'explicar com és possible presumir de ser l'alcalde de les persones quan ignores els veïns de la teva ciutat i alhora pretendre que et tornin a votar a les eleccions. Ho plantejo perquè l'única raó que se m'acut per explicar una conducta tan estranya és que no s'enteren de res. La vida als despatxos oficials, envoltats d'assessors que et diuen el que vols sentir i d'estòmacs agraïts que t'aplaudeixen mentre afavoreixis els seus negocis ha acabat passant factura a tots els alcaldes que ha tingut Barcelona i Xavier Trias va pel mateix camí.

Malgrat les enquestes que han començat a sortir sobre la intenció de vot a les pròximes municipals i que avisen d'un canvi polític profund, fonts convergents m'han assegurat que estan molt tranquils perquè les seves enquestes diuen que tornarà a guanyar Trias i que podrà governar amb la crossa d'ERC, una formació que els deu molts favors. Els pregunto si això forma part d'algun estrany acord secret subscrit entre Mas i Junqueras en aquestes reunions que fan a Palau habitualment i la boca petita que posen quan em diuen que no dispara el meu interès.

L'enèsim cas de menyspreu -que no l'últim- als barcelonins ha estat l'audiència pública sobre el turisme que es va celebrar aquest dimarts 24 de febrer a la biblioteca Jaume Fuster i que tenia com a objectiu enfrontar detractors i defensors del turisme. Les cròniques de la trobada que apareixen als mitjans de comunicació sobre manipulació i censura clamen al cel i diuen molt dels dèficits democràtics que arrossega aquest país. La FAVB ja ha demanat dimissions, una petició que com moltes altres, caurà en sac foradat perquè a CiU estan convençuts que totes les associacions de veïns de la ciutat són caus de comunistes.

A mi el que encara em sorprèn és que hi hagi hagut veïns que s'esperessin aconseguir alguna cosa positiva de l'audiència pública. Fa relativament poc, el districte de l'Eixample va organitzar una altra pantomima similar amb els veïns per parlar també del turisme al barri de Sagrada Família i el resultat va ser un fracàs absolut, com era previsible. Les temptacions municipals de tractar el ciutadà com si fos un deficient mental són infinites. Per això, quan un govern pagat de sí mateix no vol escoltar, només queda no tornar-lo a votar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada